"nl", "name"=>"Nederlands", "url"=>"/posts/het-cadeau-van-het-geven"}> Het cadeau van het geven - Buitenhuis arrow_drop_up

Heb jij wel eens een cadeau gekregen? Hoe voelde je je daarbij? Fijn? Onwennig? Dat kan heel goed. En heb jij ook wel eens wat weggegeven? Wat deed dàt met je gevoel? De titel van deze blog verklapt het al: geven maakt gelukkiger dan krijgen. Als jij wat weggeeft, krijg jij ‘eigenlijk’ het cadeau. Het cadeau van het geluksgevoel.

Wie wil er nu niet gelukkig zijn? In de basis zijn wij al geluksvogels met alles wat we om ons heen hebben. Internet (om deze blog te lezen), een computer of telefoon (ook handig om deze blog te lezen). Of nog verder: we hebben een dak boven ons hoofd en elke dag schoon drinkwater. Het is de basis van onze gezondheid en veiligheid. Toch is dit geluksgevoel niet voor iedereen realiteit.

Dit raakte Patrick en Carel. Want schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen zijn nog steeds niet voor iedereen vanzelfsprekend. Ze richtten daarom de social enterprise Marie-Stella-Maris op. Als middel om mensen sociaal bewust te maken van hun consumeren en tegelijk een steentje bij te (laten) dragen aan de ‘nood’ van schoon drinkwater.

Hoe ze dat doen? Marie-Stella-Maris verkoopt natuurlijke producten, zoals mineraal water, verzorgingsproducten en luxe huisparfums. Voor elk product dat jij koopt, dragen zij een vast bedrag af om wereldwijd projecten voor schoon drinkwater te realiseren.

logo

Ik mocht de afgelopen weken het speciale giftset voor de maand december uitproberen. Hierin zitten een geurkaars, een roomspray en een fles geurstokjes. Ik moet je bekennen dat ik helemaal niet zo van de geuren in huis ben. Maar wat ruikt dat allemaal lekker zeg. Een aanrader!

logo

Ik koos voor No.76 Courage des Bois. Het is een tijdloze geur die het gevoel van warmte en luxe geeft. De producten zien er eenvoudig, maar stijlvol en tijdloos uit. Hierdoor zijn ze ook erg geschikt om op een zichtbare plek in huis te zetten. Kijk maar eens naar de vormgeving van de geurkaars: helder wit van buiten en stoer zwart van binnen. Zet het op je salontafel, je bijzettafel, in het raamkozijn of in je open kast. Een feest voor jezelf en voor je huis!

logo
logo

De maand december staat voor de deur en die draait om cadeaus. Zoals ik hierboven al schreef, heeft Marie-Stella-Maris speciaal voor de feestdagen dus een giftset met huisparfums ontwikkeld. Naast de No.76 Courage de Bois is het giftset ook verkrijgbaar in de geur No.92 Objects d’Amsterdam. Deze geur is helder en prikkelend op een subtiele manier.

Zin om iemand blij te maken met een van de producten van Marie-Stella-Maris? Misschien dat deze blog jou over de streep trekt. December is een maand van geven en krijgen. Door jouw aankoop doneert Marie-Stella-Maris een bedrag aan een goed doel. Dus eigenlijk is een Marie-Stella-Maris product cadeau geven: dubbel geven. Komt dat even goed uit voor de komende cadeaumaand!

Fijne feestdagen!

Warme groet, Karin

logo
logo
logo

Deze blog is een samenwerking met Marie-Stella-Maris.