"nl", "name"=>"Nederlands", "url"=>"/posts/je-wasruimte-van-rommelhok-naar-showroom"}> Je wasruimte van rommelhok naar showroom - Buitenhuis arrow_drop_up

Laat deze blog nu gaan over de ruimte waar ik het liefst zo min mogelijk kom. Namelijk het washok. O nee, van mijn man mag ik dit woord niet meer gebruiken na de verbouwing. Want dit ‘hok’ is omgetoverd tot een praktische wasruimte die gezien mag worden.

We beginnen bij het begin: een wasmachine en droger. Bijna in elk huishouden te vinden. Wekelijks zijn we uren bezig met de was. Toch is de wasruimte vaak rommelig en verwaarloosd. Dit kan anders en ik verzeker je dat het de klus een stuk aangenamer maakt.

logo

De ruimte waar onze wasmachine en droger staan, zit vast aan de gang waar iedereen het huis in stapt. De noodzaak om de ruimte mooi aan te kleden, was daarom best hoog. Maar wat valt er mooi te maken aan een wasmachine. Niks toch? De oplossing was een kast er omheen bouwen.

logo
logo

Op deze manier krijg je vanzelf een nette, praktische ruimte en heb je geen troep meer in het zicht. Een kast bouwen klinkt moeilijker dan dat het is. Als je allereerst een frame maakt van houten balken waarin de wasmachine past, ben je al een heel eind. In de foto’s kan je zien hoe wij dit gedaan hebben.

logo

Daarna begint het aftimmeren van de kast. Voor het dichtmaken gebruikten wij platen van multiplex beuken. Helaas verkleurt blank hout heel snel door zonlicht en UV-straling. Daarom hebben we de kast behandeld met Rigostep Skylt Original #5510. Dat is ultramatte lak die bijna onzichtbaar is.

Als je aan de slag gaat met de platen hout, is het belangrijk dat de plaat aan de voorkant en zijkant groter is dan je frame (precies de dikte van de deurtjes). Zo kan je daarna de deurtjes ‘erin’ zetten. De deuren zijn vastgemaakt aan de tussenpalen met scharnieren.

logo

In een huishouden met jonge kinderen puilen de wasmanden uit. Vanwege de grote ruimte heb ik de extra kastruimte daarvoor gebruikt. De wasmanden van Ikea passen er precies naast elkaar in. Maar stel dat je niet zoveel ruimte hebt? Tegenwoorden zijn er genoeg wasmanden in stijl die je op of naast je kast kan zetten. Wat dacht je van een mooie bamboe wasmand?

logo
logo

Flessen en pakken wasmiddel zijn helaas minder stylisch verantwoord. De felle kleuren vragen best veel aandacht in je wasruimte. Stylingtip: Zet je wasmiddelen in een grote zak of leuke mand. Of giet je wasmiddel over in glazen flessen. Het ziet er gelijk gezelliger uit. Resultaat: praktisch, netjes en geen rommel meer in het zicht.

Veel wasplezier!

Lieve groet, Karin

logo
logo
logo

Eigenaar

Karin Buitenhuis

Deze blog is geschreven door mij. In mijn dagelijks leven ben ik het allerliefste mama van mijn vier kinderen. Maar daarnaast werk ik als interieurstylist en content maker. De combinatie van interieur en fotografie is voor mij verslavend en tovert een grote glimlach op mijn gezicht. Mijn schrijfstijl is spontaan en eerlijk.