"nl", "name"=>"Nederlands", "url"=>"/posts/nooit-meer-in-de-knoop-met-mijn-stofzuiger"}> Nooit meer in de knoop - Buitenhuis arrow_drop_up

Ooit was er een tijd dat ik één keer per week mijn huis schoonmaakte. Ik was net getrouwd, mijn man en ik brachten meer tijd op ons werk door dan thuis en huisdieren hadden we niet. Die situatie is inmiddels behoorlijk veranderd. We hebben vier kinderen, verbouwen regelmatig ons huis en overdag is er altijd wel iemand thuis.

Gezellig? Jazeker, gezelliger zelfs. Maar met de toename van de drukte, is ook de toename in stof toegenomen. Tegenwoordig heb ik mijn stofzuiger vaker vast dan mijn mannetje. Minimaal twee keer per dag omarm ik dit zuigmonster. En dat dag in dag uit. Je zou denken dat ik dus grote vrienden ben met mijn stofzuiger.

Niks is minder waar. We liggen continue met elkaar in de knoop. We hebben een groot huis, dus het is onmogelijk om het hele huis te zuigen zonder tussendoor het snoer te wisselen van stopcontact. En net als je wilt wisselen van stopcontact, blijkt het snoer in de knoop te zitten.

Toch blijf ik lief voor mijn stofzuigervriend, want ik heb hem hard nodig in mijn leven. We hebben een witte vloer in huis. Erg mooi. Maar dit vraagt ook extra schoonmaakinspanning. Ieder hagelslagje zie je liggen en het verbaast me dagelijks hoe ik na de koffie een slagveld aan kruimels onder de tafel aantref. Om over het zand in de gang maar te zwijgen.

logo
logo

Toen benaderde BLACK + DECKER mij om hun 4-in-1 Powerserie Extreme steelstofzuiger uit te proberen. Het is een draadloos apparaat met een batterijduur van bijna een uur. En speciaal zo gemaakt dat je huishoudelijke taken makkelijker, efficiënter en sneller kan uitvoeren.

Als schoonmaken sneller en makkelijker gaat, ben ik direct enthousiast. Ik twijfelde geen moment en ben op hun aanbod ingegaan. Nu zijn we twee weken verder. Wil je mijn ervaring weten? Daar kan ik kort over zijn: Het gemak en de werking van de draadloze steelstofzuiger stijgt boven mijn verwachtingen uit.

logo

De stofzuiger is draadloos, pak je snel en ruim je ook gemakkelijk weer op. Binnen een mum van tijd heb ik nu de eetkamer gezogen. En even snel wat zand bij de voordeur wegzuigen is ook geen enkel probleem. De stofzuiger heeft namelijk een gemotoriseerde vloerborstel, waardoor hij alle type vloeren goed schoonmaakt.

logo

De batterijduur is 55 minuten als je op de zachtste stand stofzuigt. Kies je voor meer zuigkracht, dan is de batterijduur minder. Maar geen nood, op het scherm kan je precies zien hoe lang de stofzuiger nog actief kan zijn, zodat je altijd op tijd bent om bij te laden. Voor mij is dat niet nodig. Want binnen de gestelde tijd heb ik mijn hele huis al schoongemaakt.

Grappig detail van de stofzuiger is dat er lampjes op voet zitten. Zo kan je zelfs onder de kast kijken als je aan het zuigen bent. Je vraagt je misschien af: onder de kast? Ja, de stofzuigermond is zo dun, dat hij met gemak onder kasten of bedden doorgaat. Daar ben ik erg blij mee!

logo

Tot slot nog een paar weetjes:

  • De stofzuiger heeft een reservoir die het stof verzamelt. Na gebruik leeg je deze met één druk op de knop gemakkelijk in de prullenbak.
  • Het filter bevat een soort ‘pepermolen’ systeem. Hierdoor maak je het filter heel eenvoudig schoon en verliest de stofzuiger tussendoor geen zuigkracht.
  • Er zitten extra hulpstukken bij de stofzuiger. Zo bouw je het apparaat makkelijk om tot een handstofzuiger. Bijvoorbeeld om je auto te zuigen.
  • De lader kan je bevestigen aan de muur. Ik heb dat in de kast gedaan. Zo is de stofzuiger èn opgeruimd èn altijd opgeladen op het moment van gebruik. Hij neemt weinig ruimte in.
  • Klein minpuntje is het lawaai op de krachtigste zuigstand en hij is zwaar.
logo
logo

Ik ben fan. Nee, nog steeds niet van schoonmaken. Maar de 4-in-1 Powerserie Extreme steelstofzuiger van BLACK + DECKER heeft het zeker een stuk aangenamer gemaakt. Ik ben benieuwd of jij hem ook gaat gebruiken.

Veel schoonmaakplezier!

Lieve groet, Karin

logo
logo
logo
logo

Deze blog is een samenwerking met BLACK + DECKER.

Eigenaar

Karin Buitenhuis

Deze blog is geschreven door mij. In mijn dagelijks leven ben ik het allerliefste mama van mijn vier kinderen. Maar daarnaast werk ik als interieurstylist en content maker. De combinatie van interieur en fotografie is voor mij verslavend en tovert een grote glimlach op mijn gezicht. Mijn schrijfstijl is spontaan en eerlijk.