"nl", "name"=>"Nederlands", "url"=>"/posts/tafelzeil-nl-als-ehbo-bij-tafelongelukjes"}> Tafelzeil.nl als EHBO bij tafelongelukjes - Buitenhuis arrow_drop_up

Het is 17.00 uur en dat betekent eten! Mijn vier kinderen rennen naar tafel toe, gaan zitten en wachten ongeduldig op de maaltijd. De oudste twee trekken aan elkaars shirt. De derde kijkt glimlachend toe en probeert met een mop de aandacht te krijgen.

Ik kom aanlopen en giet de jus over de aardappels heen. Maar precies op dat moment stoot de elleboog van de oudste tegen mijn arm aan. Een golf jus danst de lepel uit en settelt zich triomfantelijk op mijn witte tafel. Arghhh! Hoeveel mensen zullen dit herkennen?

Voor je er erg in hebt, ligt er een glas melk over tafel heen of rolt een felrode aardbei van het bordje af. Ook bij het knutselen zou er een soort EHBO-doos voor tafelongelukjes moeten bestaan: de inkt van een viltstift is door het papier heen gedrukt. Wat doe je dan?

logo

Normaal maak je een sopje en veeg je de vlekken zo van tafel af. Maar dat geldt niet voor (wit) geverfde tafels die graag kleurstoffen opzuigen of tafels van onbewerkt hout. Het is erg vervelend als je flink geïnvesteerd hebt in een prachtig exemplaar en deze na een paar weken vol zit met onuitwisbare vlekken.

Een tafelzeil of tafelkleed kan de oplossing zijn. En ik kan je verklappen: in ons gezin is dat heel erg nodig. Toch denk ik dat we een tafelzeil of tafelkleed tekort doen als we deze alleen gebruiken als tafelbeschermer. Een tafelkleed is ook de start van iedere feestelijk gedekte tafel.

logo

De industrie heeft op deze behoefte ingespeeld en er zijn dan ook veel verschillende soorten tafelkleden en tafelzeilen te koop. Ik kwam uit bij Tafelzeil.nl en werd verrast door hun enorme collectie. Met meer dan 300 artikelen in hun assortiment is daar voor iedereen iets leuks te vinden.

logo

Mijn keuze viel op de tafelkleden van PVC. Het lijkt alsof dit kleden van plastic zijn, maar dat is niet zo. PVC is dikker en sterker en beschermt je tafel daardoor nog beter tegen vlekken en beschadigingen. Het voordeel van PVC is dat het lekker glad is, dus vlekken kun je gemakkelijk wegvegen met een doekje.

logo

Zoek je een kleed dat past bij de industriële stijl van je huis? Ze bieden printjes van beton of neutrale bruintinten. Houd je meer van een landelijke stijl? De boerenruit of een kleed met een print van hout past daar goed bij. Of zoek iets kleurrijks? Patchwork, Kitchy Roze, bloemen, stippenkleden... de webshop is van alle markten thuis.

Ik koos voor de stippenkleden in zwart en wit. Ik houd van simpel, basic en rust in huis. Een tafelkleed is hier in huis vooral nodig voor de bescherming van vlekken op tafel. Ik heb een dochtertje van 4 jaar die graag van knutselen houdt. Voor haar kwam er een prachtig fleurig kleed in de kleur roze binnen.

logo
logo

Tot slot koos ik voor nog een variant. Tafelzeil.nl verkoopt namelijk ook kanten tafelzeilen. Die wilde ik graag uitproberen. Wat dacht je van een zomers gedekte tafel in de tuin met dit tafelkleed? Het kleed is, net zoals het zeil van PVC, heel gemakkelijk af te nemen met een doekje en ook waterbestendig. Laat de zomer maar komen!

logo
logo

De keuze is reuze. En twijfel je? Je kunt bij Tafelzeil.nl een proefstaaltje bestellen. Je krijgt dan een stukje toegestuurd, zodat je kunt kijken hoe het materiaal aanvoelt en of de kleur juist is. Zo kun jij altijd de beste keuze maken en heb je achteraf nooit spijt van je aankoop. Heb jij je keuze al gemaakt? Ik ben benieuwd!

Lieve groet, Karin

logo
logo
logo

Deze blog is een samenwerking met Tafelzeil.nl.

Eigenaar

Karin Buitenhuis

Deze blog is geschreven door mij. In mijn dagelijks leven ben ik het allerliefste mama van mijn vier kinderen. Maar daarnaast werk ik als interieurstylist en content maker. De combinatie van interieur en fotografie is voor mij verslavend en tovert een grote glimlach op mijn gezicht. Mijn schrijfstijl is spontaan en eerlijk.